Expertisecentrum handhaving DHW

Over ons

Per 1 januari 2015 heeft het Trimbos-instituut het Expertisecentrum handhaving Drank- en Horecawet overgenomen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Het expertisecentrum ondersteunt gemeenten bij de uitvoering van het toezicht op de Drank- en Horecawet. De ondersteuning bestaat uit het beschikbaar stellen van informatie over wet- & regelgeving, toezicht & handhaving en integraal beleid in het kader van de DHW. Naast informatie deelt het expertisecentrum eveneens praktijkvoorbeelden, voorbeelddocumenten en instrumenten ter ondersteuning van de lokale en regionale uitvoering van de wet. Bent u een ondernemer of een consument? Dan kunt u met uw vragen terecht bij de gemeente waar u woont of waar uw bedrijf is gevestigd.

 

Noot: Vanaf 1 januari 2018 kunt u geen vragen meer stellen aan onze helpdesk én wordt de informatie op de website niet langer geüpdatet. Wel heeft u (met een account) nog toegang tot alle informatie over de Drank-en Horecawet en de veelgestelde vragen van vóór 2018.

 

 

 

Het Trimbos-instituut

Het Trimbos-instituut is een kennisinstituut dat zich met kennis en innovatie actief inzet voor het verbeteren van de geestelijke gezondheid en het voorkomen van schadelijk gebruik van alcohol, drugs en tabak. Verworven kennis passen we toe in de praktijk van professionals op verscheidene terreinen, zoals de verslavingszorg en lokale overheden.

 

Via onderstaande links vindt u meer informatie over het Trimbos-instituut en de ondersteunende diensten voor gemeenten:

Algemene website:   www.trimbos.nl

Adviespunt lokaal middelenbeleid: www.lokaalmiddelenbeleid.nl

 

Trimbos-instituut

Postbus 725

3500 AS Utrecht

Contact via lokaal@trimbos.nl

 

  • @Handhaving_DHW RT @trimboslokaal: Kom naar de zomersessie ‘Bezoek een drugslab’, do. 13 september (13-16.30) in Zaandam. U leert meer over de productie va… 1 jaar 8 maanden geleden